RU

Тумано-дисперсна система

ГоловнаПро насБлог → Тумано-дисперсна система

09.11.2020

Система дрібнодисперсного розпилення використовується для охолодження повітря і одночасного зниження рівня запиленості. Застосовується на підприємствах, в громадських місцях, часто встановлюється на відкритих майданчиках кафе та ресторанів. Не менш затребувана тумано-дисперсна система в сільському господарстві і агрокомплексі.
  • Дисперсним середовищем в таких системах виступає повітря.
  • В якості дисперсної фази використовуються краплі води.
  • Розмір цих самих крапель знаходиться в межах 0,3-3 мкм.
Пристрої туманооутворення підбираються індивідуально з урахуванням розмірів, рівня запиленості, технічних параметрів території зрошення.
Тумано-дисперсная система

Що представляє собою дисперсна система  туман

Пристрій являє собою набір з труб, форсунок, датчиків. Всі ці елементи з'єднуються між собою за допомогою фітингів. Підключаються до насоса і блоку автоматичного керування. Розраховуються на тиск від 50 до 100 бар. Для підтримки тиску труби приєднуються до насоса. З метою довгої і безперебійної роботи комплектуються фільтром очищення рідини.
  • За допомогою такого обладнання забезпечується дрібнодисперсне розпилення води.
  • Краплі рідини, які проходять крізь форсунки, дробляться на дрібні частинки розміром до 10 мікрон.
  • Розпорошені частинки випаровуються в повітрі, тим самим охолоджуючи його. Причому випаровування відбувається практично миттєво.
Чим дрібніше краплі, тим швидше вони випаровуються. І найефективніше це відбувається при температурі навколишнього середовища в межах 29-45°C. Показник вологості повітря при цьому теж враховується. І він повинен бути на рівні 40-80%.
Зверніть увагу! У системах туманоутворення використовуються труби, фільтри та насоси високого тиску. Сам блок фільтрації краще вибирати потрійний для максимально якісного очищення рідини, що подається. Якщо заощадити на фільтрі і не встановити його, незабаром виникнуть проблеми із засміченням сопел у головок форсунок.

Де застосовуються туман-дисперсні системи

Практично в усіх сферах діяльності можна використовувати туман-дисперсну систему. Це стосується промислових підприємств, де системи туману допомагають не тільки знижувати температуру в цехах, охолоджувати обладнання, але і збивати пил, робити повітря чистіше. Відноситься до сільськогосподарської галузі (агрокомплекс, тваринництво, птахоферми). Не оминає побутову сферу, громадське харчування, громадське дозвілля.
У кожному конкретному випадку чітко визначається територія зрошення, ступінь дисперсності крапель, витрата води. Розраховується кількість форсунок, продуктивність насоса і фільтра. Обов'язково встановлюються датчики керування, підключається система автоматичного розпилення туману.

Назад



Контактна інформація

Телефонуйте нам


Пишіть нам

 

Залишити заявку

Приїжджайте до нас

Україна,
м. Київ, вул. Садова, 9А
м. Дніпро, вул. Байкальська 47

Ми зробимо поставку обладнання та монтаж систем в найкоротші терміни і за оптимальною ціною. У нас Ви можете купити:

 

Компанія УКРСПЕЦЗБУТ - Ваш надійний партнер!