RU

Система поливу туманом

ГоловнаПро насБлог → Система поливу туманом

15.07.2020

Комплекс туманоутворення порівняно нова технологія створення комфортного мікроклімату для побутового та промислового використання. Принцип дії системи поливу туман полягає у використанні водної дрібної дисперсії для зволоження, терморегуляції і пилоподавлення.

Складові системи туман для поливу

Система туманоутворення – це комплекс обладнання та пристроїв, що забезпечують пульверизацію води через форсунки. Для облаштування конструкції зрошення в теплиці, охолодження на відкритій терасі або придушення пилу у виробничому цеху набір оснащення буде відрізнятися.
Щоб створити водяний серпанок, необхідні два фактори – отвір з величиною діаметра 15-100 мкм і напірна вода під високим тиском 70-100 атм.
Тому до складу поливної системи туман входять обов'язково:
  • для безперервної подачі води – насос високого тиску;
  • для переміщення води – трубопровід з металу або поліаміду;
  • для створення крапель 5-15 мкм – спеціальні розсіюючі форсунки;
  • для якісної фіксації всіх частин – швидкоз’ємні фітинги.
Основним елементом системи є насос, що забезпечує високий тиск при відносно невеликих обсягах води, що перекачується. Величина тиску повністю визначає схему використання комплексу. Системи з високим і низьким значенням параметра кардинально відрізняються:
  1. Устаткування з низьким показником можна безпосередньо підключати до звичайного водопроводу 3 – 6 бар, для формування високого необхідний насос від 70 бар;
  2. При малому тиску великий розмір крапель 40 – 100 мкм призводить до підвищеної вологості всіх поверхонь, при високому водяний пил миттєво випаровується;
  3. При великому тиску випаровування відбувається починаючи від 23 градусів, при низькому після 40.
Полив при помощи системы тумана
Відповідно до потужності насоса підибираються самозажимні фітинги, які повинні витримувати тиск, який нагнітається.
Головним критерієм вибору форсунок є вихідний діаметр, що задає дисперсність. Легкий туман з малих отворів застосовується в будівлях і офісах, з більшими - –використовується для пилоподавлення на виробництві.
Для уникнення засмічення лазерних мікроотворів, виходячи з показників води, підбираються фільтруючі системи.

Зрошувальна система "туман" для поливу рослин

Комплекс туманоутворюючого обладнання широко використовується в зимових садах, теплицях, оранжереях. Як регулятор мікроклімату, він здійснює контроль вологості, прискорює вирощування розсади, саджанців, грибів та ін.
Залежно від конструкції теплиць форсунки розташовують збоку і зверху. Для зрошення застосовуються елементи з більшими мікроотворами, ніж для традиційного охолодження. В даному випадку відбувається зволоження, і немає необхідності в блискавичному випаровуванні.
Слід серйозно підходити до вибору рослин, так як багатьом не підходить підвищена вологість в повітрі і на листі.
Застосовувати зрошення бажано в ранкові години. Також необхідно забезпечити хорошу вентиляцію приміщень, щоб не допустити виникнення грибка або цвілі. Температура в середньому повинна складати 25-27 градусів.
Застосування системи зрошення туман передбачає використання автоматичного управління. Контроль всіх основних показників повітря здійснюється підключенням контролера і необхідних датчиків температури, вологості, таймера часу. Також набір можна використовувати для подачі добрив, фітогормонів, білкового харчування і т.д.
Правильна організація і монтаж системи поливу туман сприятиме збільшенню прибутковості теплиць, дозволить збільшити щільність посадки рослин, забезпечить бажаний мікроклімат.

УкрСпецЗбут

Назад



Контактна інформація

Телефонуйте нам


Пишіть нам

 

Залишити заявку

Приїжджайте до нас

Україна,
м. Київ, вул. Садова, 9А
м. Дніпро, вул. Байкальська 47

Ми зробимо поставку обладнання та монтаж систем в найкоротші терміни і за оптимальною ціною. У нас Ви можете купити:

 

Компанія УКРСПЕЦЗБУТ - Ваш надійний партнер!